Zabijačky
Čekejte prosím...

Domácí tlačenka

Na výrobu domácí tlačenky budeme potřebovat :

  • Donácí tlačenka2kg vepřové hlavy
  • 1,5 kg vepřových kolen
  • 1kg vepřových jazyků
  • 0,5kg vepřových jater
  • 1 středně velkou cibuli
  • asi 0,8 litru vývaru z masa
  • na 1kg tlačenky pak 30g soli, 2 g pepře 0,2 g majoránky
  • 0,5g nového koření
  • 3 stroužky třeného česneku

Vařenou vepřovou hlavu a kolena vykostíme, vařený jazyk sloupneme z kůže a obereme podjazyčí. Libové maso nakrájíme na větší kostky než tučné maso z vepřové hlavy.
Játra nakrájíme na tenké plátky a spaříme horkou vodou tak, aby uvnitř nebyla syrová, ale ani tvrdá. Vychladlá játra pak nakrájíme na kostičky. Do nádoby dáme nakrájené maso, jazyky, játra, osmaženou cibulku, přecezenou polévku, ze které jsme sebrali tuk.Ochutíme solí , česnekem a kořením.
Směs dobře promícháme a plníme do připravených obalů, které dobře zavážeme a necháme vařit. Po chvilce var stáhneme asi na 90 stupňů a vaříme asi 2-3 hodiny podle velikosti. Vařené tlačenky vyjmeme z vody, opláchneme, jemně propícháme a rozložíme na vál k vychladnutí,  občas je pootočíme.

Plnění tlačenky

Tlačenku je potřeba dobře zavázatZavazování domácí tlačenky

A šup s tlkačenkou do zabijačkového kotle

© 2009-15 Zabijačky.cz
Zobrazit: Mobilní verzi | Standardní verzi
To Top
  • Domácí zabijačka
  • Domácí zabijačka
    • Omráčení prasete
    • Vykrvení prasete
    • Paření a čištění prasete
    • Vykolování vepře
    • Oddělení hlavy
    • Oddělení plecí
    • Vykostění plecí
    • Čištění vnitřností
    • Vaření masa
    • Vaření vnitřností
    • Použití střev
    • Půlení a bourání prasete
    • Úprava kýty
    • Úprava pečeně a boku
    • Sádlo k uzení
    • Špejlování jitrnic a jelit
    • Kotel na zabijačku
    • Zelenina na zabijačku
      • Růžičková kapusta
    • Mlýnek na maso
    • Kalafuna na prase
    • Sádlák
  • Recepty na zabijačku
    • Zabijačkové polévky
      • Černá zabijačková polévka
      • Řeznická zabijačková polévka
      • Mozečková polévka
    • Huspeniny a sulc
      • Domácí sulc
      • Řeznická huspenina
      • Masitá huspenina
      • Domácí aspik
    • Jitrnice
      • Domácí jitrnice
      • Řeznické jitrnice
      • Lahůdkové jitrnice
      • Pařížské jitrnice
      • Cibulové jitrnice
      • Saské jitrnice
      • Plnička jitrnic
      • Střeva na jitrnice
    • Jelita
      • Domácí kroupová jelita
      • Selská žemlová jelítka
      • Domácí žemlová jelítka
      • Řeznická jelítka
      • Hrubá jelítka
      • Francouzská jelítka
    • Domácí tlačenka
      • Domácí tlačenka
      • Masová tlačenka
      • Selská tlačenka
      • Ovarová tlačenka
      • Šunková tlačenka
      • Játrová tlačenka
      • Slezská tlačenka
      • Tmavá tlačenka
      • Chalupářská tlačenka
      • Bůčková tlačenka
      • Tlačenka v bachoru
    • Domácí klobásy
      • Debrecínské párky
      • Jemné párky
      • Frankfurtské párky
      • Spišské párky
      • Domácí klobásy
      • Lužnická klobása
      • Valašské klobásy
      • Horácká klobása
      • Chlupářská klobása
      • Kari klobása
      • Slovácké klobásy
      • Hanácké domácí klobásy
      • Plnička klobás
      • Zavařování klobás do sklenic
      • Uzení klobás
      • Řeznické buřty
      • Domácí buřty
      • Domácí vepřové klobásy
      • Papriková klobása
      • Taliány
      • Vinná klobása
      • Domácí moravské klobásy
    • Domácí salám
      • Venkovský salám
      • Suchý salám
      • Pálivý salám
      • Polovnický salám
      • Debrecínský salám
      • Šunkový salám
      • Polský salám
      • Métský salám
      • Paprikový salám
      • Kabanos
    • Zabijačkový guláš
    • Zabijačkový prejt
      • Jitrnicový prejt
      • Jelítkový prejt
    • Zabijačková paštika
      • Játrová paštika
      • Domácí paštika
      • Světlá játrová paštika
      • Zabijačková domácí paštika
    • Škvarky
      • Škvarková pomazánka
      • Škvarkové placky
      • Škvarkové knedlíky
      • Bramborové placky se škvarkama
      • Škvarkové pagáče
    • Pečený bůček
    • Domácí šunka
      • Jak na domácí šunku
      • Pražská šunka
      • Salámová šunka
    • Vepřové výpečky
    • Moravský vrabec
    • Ovar
      • Ovarové koleno
      • Ovarová polévka s kroupami
    • Domácí paštika z vepřového masa
  • Konzervace masa
    • Solení masa
    • Solení na sucho
    • Solení kombinované
    • Solení nástřikem jehlou
    • Výběr masa k solení
    • Solení sádla na slaninu
    • Uzení masa
      • Dřevo na uzení
      • Uzení masa studeným kouřem
      • Uzení masa teplým kouřem
      • Uzení masa horkým kouřem
      • Nakládání masa na uzení
    • Domácí uzeniny
      • Hovězí spojka
      • Výroba domácí klobásy a párků
    • Příprava masa na solení
    • Recepty na uzené maso
      • Domácí uzené
      • Uzená šunka bez kosti
      • Uzená rolovaná plec
      • Debrecínská pečeně
      • Moravské uzené masa
      • Cikánská pečeně
      • Rolovaná šunka
      • Uzená krkovička
      • uzená pečeně
      • uzená šunka s kostí
      • Uzená žebra a ocásek
      • Uzený vepřový jazyk
      • Uzená kolena a vepřová hlava
      • Domácí uzená slanina
      • Česká slanina
      • Anglická slanina
      • Papriková slanina
    • Venkovní dřevěná udírna
    • Douzování a dovařování domácích klobás
  • Suroviny pro zabijačku
    • Buchta pro zabijačku
    • Zabijačkové kroupy
    • Koření na zabijačku
    • Paštikové koření
    • Střívka na klobásy
    • Buchta do jitrnic
  • Škvaření sádla
  • Druhy vepřového masa
    • Vepřová hlava
    • Vepřový lalok
    • Vepřová krkovice
    • Vepřová pečeně
    • Panenská svíčková
    • Bůček
    • Vepřová plec
    • Vepřová kýta
    • Vepřový ocásek
    • Vepřová kolena
    • Vepřové nožičky
    • Vepřové vnitřnosti
    • Vepřová játra
    • Vepřové srdce
    • Vepřový jazyk
    • Vepřová slezina
    • Vepřové ledviny
    • Vepřové plíce
    • Vepřová kůže
    • Vepřová krev
    • Vepřové sádlo
    • Vepřové kosti
    • Vepřová panenka
    • Vepřová kotleta
    • Hřbetní sádlo
  • Napište nám
  • Zabíjačkové novinky
  • Kniha návštěv
  • Zabijačka fotogalerie
    • Plnění jitrnic
    • Výroba zabijačkové polévky
    • Tlačenka a jelita
    • Vaření jitrnic
    • Výroba jitrnic a jelit
    • Porážka pašíka
    • Paření prasete
    • Bourání prasete
    • Výroba jelit
    • Plnění jitrnic
    • Směs na jitrnice
    • Škvaření sádla
    • Výroba tlačenky
    • Vaření jitrnic
  • Domácí zabijačka video
  • Inzerce
  • Recepty na vepřové maso
    • Vepřový guláš z plecka
    • Poctivý domácí guláš
    • Vepřové na houbách
    • Vepřové v mrkvi
    • Kapusta dušená s vepřovým masem
    • Vepřová játra jako minutka
    • Čína z vepřového masa - nejlepší recept
    • Vepřová krkovice-nejlepší recept
    • Domácí paštika do skleniček
    • Vepřový guláš
    • Karbanátky z mletého masa
    • Nejlepší pečené vepřové koleno
    • Vepřové ve vlastní šťávě
    • Roštěná z vepřového masa
    • Vepřové na žampionech
    • Katův šleh - nejlepší recept
    • Vepřové výpečky se zelím
    • Pečená krkovice
    • Vepřová krkovička na bramborách
    • Marináda na grilovanou krkovičku
    • Domácí šunka recept
    • Grilovaný bůček