Zabijačkovou domácí paštiku zvládnete i bez zabijačky
Některé zabijačkové pochoutky bez zabijačky spácháte těžko. Ale najdou se i takové, které zvládnete pohodlně doma, v kuchyni. Mezi ně patří i domácí paštika. Při zabijačce všechny suroviny dodá sice sám poražený čuník, na druhou stranu se vůbec nejedná o neobvyklé suroviny, a koupíte je úplně běžně v každém řeznictví.
Pokud tedy máte dost kupovaných paštik ( nejistého původu, složení plného Éček), je na čase pokusit se paštiku spáchat doma. Není to nic složitého , její příprava Vám zabere asi hodinku, a je velmi jednoduchá. Stejně jednoduchý je výčet surovin - potřebujete vepřová játra, plecko a slaninu ( celý recept na domácí paštiku) , a běžné koření. Jako neocenitelný pomocník se opět ukázal silný tyčový mixér, který v tomto případě pohodlně nahradil mlýnek na maso. A jak se nám domácí paštika povedla ? Fotky napoví
Namele na jemno játra
Musí z nich být jemná pasta
Posekáme cibuli
a také slaninu
Můžeme i docela na hrubo
Přidáme vařené plecko
Které také rozemeleme
Všechno smícháme
a naplníme do skleniček
