Škvaření sádla na grilu

20.01.2014 11:38

O víkendu jsme zjistili, že nám dochází sádlo. Což je podle mého katastrofa - všelijaké rostliné tuky se v české kuchyni použít snad ani nedají.   Na druhou stranu škvařit sádlo doma na kamnech znamená, že celý dům bude od škvaření vepřového sádla cítit hezkých pár hodin po dokončení.

Protože ale letošní zima vůbec jako zima nevypadá, je možné sádlo připravit i venku - na zahradním grilu. Jak to pácháme my s běžným grilem na dřevěné uhlí a velkou Wok pánví vidíte na fotkách níže.  Dokonce mám tak trochu pocit, že škvarky jsou takové voňavější, právě od vůně kouře z dřevěného uhlí.

Na každý pád to jde rychle, a podobně děláme nejen i vepřové škvařené sádlo, ale i vepřové výpečky. Ten gril je vlastně docela univerzální zařízení :)

Základem je velká Wok pánev - škvarky jsou na ní krásně do zlatova upečené

A je hotovo - krásně čisté škvařené sádlo

Bude Vás zajímat :

Jitrnice - královna každé zabijačky


Pamatujete si ještě jak vypadají ladovské zimní obrázky? Na většině najdete motiv zabijačky - vyjádřený jak jinak než jitrnicí. Těžko asi budeme hledat lepší slovo, které by navodilo téma domácí zabijačky, než je jitrnice.  Ovar, prejt, klobásy, zabijačková polévka - to všechno samozřejmě .....

Když domácí zabijačka, tak domácí salám !

Po tom, co jsme si v nejmenovaném supermarketu koupili salám, který ( i když deklarován jako "domácí selský") viděl maso asi jen z dálky a v noci, jsme se rozhodli spáchat vlastní salám doma. Sice jsme maso museli vytáhnout z mrazáku z minulé zabijačky , ale i tak by se daly všechny suroviny ( až...

Uzení masa v mašince

Několik týdnů po zabijačce je ten nejlepší čas na uzení vepřového masa. Koukněte na krásné fotografie, které jsme získali od jednoho majitele krásné udírny ve tvaru lokomotivy. Topí se v ní postaru klasickým kusovým dřevem, a rozhodně je to alternativa pro ty, kteří si plánují doma třeba vlastní...