Pečený bůček ? V létě ?

11.08.2014 12:44

Zní to divně - venku panuje vedro, a kdo by v takovém horku měl pomyšlení na pečený bůček. Ale i v létě můžete tohle naprosto neprávem opomíjené vepřové maso využít - na grilu. Vždyť grilování k létu patří, a maso dokážete připravit výrazně zajímavěji než klasický pečený bůček s houskovým knedlíkem. Stačí jen trocha fantazie, a strčíte do kapsy všelijaké argentinské, uruguajské nebo bůh ví jaké hovězí - normálním českým prasetem.

Na suroviny a přípravu je bůček hrozně jednoduchý, a zvládne jej určitě každý, kdo někd ydržel v ruce vidličku a nůž. Potřebujete jednoduché suroviny - česnek, sůl, červenou papriku a černhé pivo. A samozřejmě bůček - my jsme vzali pořádný, asi 4 kilový kus bůčku z kostí -  a takhle to vypadalo :

Pořádný kus bůčku v celku se nám jen tak tak vešel do pekáče.  Hmotnost kusu masa něco málo přes 4 kila

Bůček na grilu