Pečené vepřové koleno

16.06.2014 19:00

Teď v červnu Vám možná přijde divné psát o nějaké zabijačkové pochoutce. Zima je v nedohlednu, a čas zabijaček je docela daleko. Ale jedna ne zrovna dietní laskominka na kterou využijeme maso ze zabijačky se přímo nabízí - pečené vepřové koleno. A jak jinak v létě takové koleno musí být grilované.  Zapomeňte na drahé argentinské hovězí steaky, u kterých při každém soustu počítáte, kolik Vás ten kousek hovězího stál. Vepřové koleno je za pár korun, a přesto je to neuvěřitelná dobrota.  Vzpomínáte, když populární plešatý šéfkuchař naučil Čechy kupovat líčka - úplně zapomenutý kus masa ? Zdánlivě odpadní maso se stalo žádané a dneska je skoro k nesehnání, a nebo za hrozné peníze. A s pečeným kolenem je to podobně

Na přípravu budete hledat těžko jednodušší recept - vepřové grilované kolrno potřebujete jen osolit, opepřit a podlít trochou světlého piva. A to jsou věci, které najdete při každém grilování. Snad jediné ne zrovna běžné koření bude kmín - ale i ten se v kuchyni vždycky najde.