Naložení masa na uzení

10.11.2015 18:04

Asi něco děláme špatně. Když totiž dojde na naložení masa na uzení, nepřemýšlíme o tom jak mít výsledný efekt co možná nejlevnější. Protože to děláme pro sebe, a šidit tady nedává moc logiku. A tak nějak zjišťujeme, že tohle uvažování není dneska úplně běžné. Alespoň ne v průmyslové výrobě uzenin. Tam totiž platí asi trochu jiná pravidla.  A jak nás to napadlo ?

Uzení masaNení to dlouho, co přišel s pravidelnou donáškou novin leták, dalo by se skoro říci malý katalog nádherně vypadajících výrobků nejmenovaného výrobce uzenin a šunek z Jiren u Prahy. Člověk by řekl, podle krásných obrázků a popisu v nich, že konečně někdo začal dělat pořádné uzeniny. České poctivé uzeniny. A názvy tomu napovídají – výrazy jako farmářský, moravský, od kosti, pro děti . To prostě ve Vás vytvoří dojem, že tady to je skoro domácí – i když „fabricky“ vyrobené. Do toho pár fotek řezníků jak z Hrabala, a celkový dojem je tady za jedna. Jenomže ouha, ono to není tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát.