Archiv článků

08.11.2017 18:22
Časem zjistíte určitě sami, že vepřový bůček tvoří docela zásadní část prasete. Alespoň to tedy tak vypadá když se člověk koukne do mrazáku. Balíčku na kterých jsou nápisy kotlety, panenka nebo plecko rychle ubývá, ale bůčku je pořád dost a dost.  Množství jídel, které můžete zkusit...
13.10.2017 19:05
Posledních pár let je na úrodu hub docela extrémní. V loňském roce bylo sucho a houby v lese nerostly. Letos to také nevypadalo moc nadějně, ale konec září a začátek října to dohnal a předehnal. Houby rostou úplně všude. Už dlouho jsem se nesetkal s tím, že by nebylo nutné houby...
03.10.2017 12:34
Jen málokterý druh vepřového masa je tak neprávem opomíjené jako vepřové koleno. A úplně zbytečně.  Co lidi z vepřového nejvíce nakupují se krásně pozná podle reklamních letáků  supermarketů. Jednoznačně vedou vepřové kotlety následované vepřovou kýtou , pak sem tam bůček. Ale...
22.08.2017 18:12
Mediální humbuk týkající se domácích zabijaček a jejich legálnosti , spuštěný před lety komerčními televizemi a posléze i tiskem má konečně důvod utichnout.  Informační zmatek, který pak díky tomu nastal napáchal více škody než užitku a třeba dříve velmi oblíbené obecní zabijačky na spoustě...
29.04.2017 14:46
Obrátil se na nás jeden z návštěvníků našeho webu, zda bychom zde nemohli odinzerovat prodej řeznického vybavení. Rádi tak činíme, kontaktní informace na něj -  matous.rydel@seznam.cz . Jak si to spolu domluvíte už necháme na Vás :)
30.01.2017 19:04
Minulý týden jsme tady u nás na Zabijačkách.cz psali o tom, že i pokud jste z našeho hlavního města, zabijačku můžete navštívit docela pohodlně. Možná i na konto jsme ale dostali informaci o akci, která nám přijde o mnohem domáčtější než ta předchozí zabijačka v Praze. Jaký v tom...
26.01.2017 18:09
Jestli si myslíte, že domácí zabijačka je výsadou českého nebo moravského venkova, musíme Vás vyvést z omylu.  Už to samozřejmě není tak, že by u pražských novostaveb nebo na sídlištích chrochtali v chlívku vykrmení pašíci. Tradiční domácí zabijačka se přesunula z té domácí,...
18.01.2017 20:10
Název obce Sládkovičovo mi do nedávna vůbec nic neříkal.  Znělo mi to slovensky, a to bylo tak všechno. Situace se ale zásadně změnila, když jsme od Denisy dostali mailem zprávu o tom, že pořádají klobásový festival. A to rovnou už desátý ročník.  Přiložené fotografie vypadaly úžasně, a...
19.12.2016 19:14
Ke každé domácí zabijačce nerozlučně patří, stejně jako jitrnice, jelita nebo klobásy.  Tvrdí se, že právě tady se projeví, daleko více než třeba na jitrnicích, jak je řezník šikovný a jak bude tahle dobrota po uvaření a vychladnutí chutnat. A o čemže to vlastně mluvíme? O výrobě domácí...
25.11.2016 19:01
Vepřový zabijačkový ovar je jedna z mála zabíjačkových pochoutek, která pronikla do běžné kuchyně. Návod na ovar je totiž tak strašně jednoduchý, že udělat si ho doma není prakticky vůbec žádný problém, stačí mít jen správné vepřové – a i tady máte velký stupeň volnosti, jaké vlastně zvolit....
Záznamy: 1 - 10 ze 103
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>