Archiv článků

03.01.2020 17:00
Grilování na dřevě nebo dřevěném uhlí sebou nese vždycky nějakou práci kolem. Buď musíte někde najít pytel s dřevěným uhlím, nebo musíte roztopit gril pomocí kusů dřeva – a to vždycky chvilku trvá. Reálně – když potřebujete grilovat na dřevě nebo na dřevěném uhlí, je potřeba začít tak dvacet...
21.09.2019 18:15
Jsou věci, které se nemění. I když je doba čím dál tím víc rychlejší, všude chytré mobily a vychytané appky, jsou věci ke kterým se prostě rádi vrátíte.  Moderní doba dorazila i mezi udírny a domácí klobásy.  I když jsme si vyzkoušeli několikrát udit v digitální elektrické udírně – a je...
01.05.2019 11:29
Přemýšleli jste někdy nad tím, co to vlastně uzení je, co všechno obnáší, na co přesně se používá a kdo ho vymyslel? V dnešním článku najdete nejen odpovědi na všechny tyto otázky, ale určitě se dozvíte i další nové informace, které jste doteď o uzení ani netušili. Vezmeme to ale hezky...
22.03.2019 18:45
Už máte plány na sobotu ? Co takhe pravá Moravská zabíjačka  ? Od jednoho z fanoušků jsme dostali tip na dost slušnou akci pořádnou blízko Dubu nad Moravou Zabijačka se bude konat 23.3.2019 - Zahájení je v 6:00 Zabíjíme dvě prasata v jeden den. Po celou dobu bude k dispozici točené pivo...
17.12.2018 18:51
Ne, opravdu jsme se nezbláznili, jak by se podle titulku mohlo na první pohled zdát.  Když děláte vepřové ve vlastní šťávě, jde hlavně o čistotu a dodržení teploty.  Té správné a po dostatečně dlouhou dobu. Když ale děláte tu samou věc už po padesáté po sobě, napadají Vás v hlavě...
10.12.2018 19:06
Nejsme řezníci a nože které používáme by se tady daly hodnotit spíš jako kuchyňské než jako čistě řeznické nože. Určitě toho nakrájí víc v kuchyni při běžném provozu než při porcování vepřových půlek. Jenže stejně je používáme. Důvod je jediný – prostě fungují líp. Vždycky mi udivovalo...
17.11.2018 12:55
Vepřové domácí škvarky. Asi nic tak snadno nedokáže navodit dojem něčeho domácího, poctivě udělaného, po staru a dobře.  Asi i proto se dnes prodává úplně běžně v řeznictví vepřové hřbetní sádlo.  To opravdu k ničemu jinému než škvaření sádla a škvarků potřeba není.  I...
08.11.2018 16:33
Nejobvyklejší postup zpracování sádla z každé zabijačky je u nás nepochybně škvaření vepřového sádla a výroba škvarků. Nějaké hřbetní sádlo se spotřebuje i do výroby domácích klobás nebo jiných uzenin.  A pak samozřejmě trochu upozaděné a pozapomenutý – uzený špek.  On vypadá docela...
24.10.2018 11:24
Jakmile se trochu na začátku podzimu zkazí počasí, člověk hned myslí na zabijačku J Teda na zabijačku, spíš na něco dobrého z ní. A shodou okolností jsme měli na víkend půjčenou novou elektrickou udírnu, ve které jsme si něco chtěli vyzkoušet. A protože to byla nenadálá akce, neměli jsme...
20.12.2017 22:57
Může se zdát, že na škvaření vepřového sádla není nic co by se mohlo pokazit. Ono to vypadá vždycky hrozně jednoduše, sádlo do hrnce, vyškvařit a hotovo. Realita je ale trochu někde jinde.  To, co na domácí zabijačce vypadá jako zcela nahodilé pobíhání lidí kolem hrnce se sádlem je většinou...
Záznamy: 1 - 10 ze 114
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>